20:20 15.09.2021

Кабмін посилив правила перетину українського кордону через пандемію

2 хв читати

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2021 року №954 внесено зміни до постанови уряду від 9 грудня 2020 року №1236, які набувають чинності 20 вересня 2021 року і стосуються питання в'їзду до України з-за кордону.

Як повідомляє прес-служба МВС у середу, іноземці та особи без громадянства, які в'їжджають до України з метою транзиту і мають документи, що підтверджують виїзд із країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції, встановлення програми "Вдома" та проходження тестування в Україні.

"Незмінним залишається для всіх іноземних громадян та власників посвідки на проживання незалежно від країни прибуття для в'їзду до України необхідність мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що всім іноземним громадянам, власникам посвідки на проживання, а також особам без громадянства під час прибуття до України потрібно мати документ, що підтверджує отримання однієї або декількох доз визнаної ВООЗ вакцини проти COVID-19 або іноземний COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від коронавірусу.

В'їзд до України також можливий на підставі наявності негативного результату тестування на коронавірус методом ПЛР або одужання особи від COVID-19, або негативного результату ПЛР-тесту чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого не більше ніж за 72 години до в'їзду.

При цьому довідки про тестування та вакцинацію не потрібні дітям до 12 років.

"Іноземні громадяни від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу і перетинають державний кордон на в'їзд, повинні мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний застосунок для контролю самоізоляції "Вдома" незалежно від терміну перебування на території України", - зазначають у МВС.

Уточнюється, що самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин із моменту в'їзду буде пройдено ПЛР-тестування або зроблено експрес-тест на антиген із негативним результатом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА