20:41 15.09.2021

Чеських автомобілістів зобов'яжуть об'їжджати велосипедистів на відстані у 1,5 м

1 хв читати
Чеських автомобілістів зобов'яжуть об'їжджати велосипедистів на відстані у 1,5 м

З липня 2022 року автомобілістам у Чеській Республіці доведеться об'їжджати велосипедистів на відстані не менше 1,5 метрів.

Як повідомляє чеське видання "Novinky.cz", відповідні поправки до "Закону про дорожній рух" ухвалили члени Палати депутатів у середу.

Зазначається, що в разі порушення, водії автотранспорту будуть змушені платити штраф у розмірі до 2000 крон (трохи менше 2,5 тис. грн - ІФ).

"Згідно з парламентською постановою закону про дорожній рух, автомобілісти повинні будуть об'їжджати велосипедистів на відстані, яка відповідає приблизно половині смуги руху. Причина в необхідності підвищення безпеки велосипедистів під час дорожнього руху. Аналогічні правила діють у Німеччині, Франції та Іспанії", повідомляють журналісти.

Вони наголошують, що противники зазначених поправок заявили, що дотримуватися відстані буде неможливо на багатьох місцевих дорогах. "Крім того, вони розкритикували той факт, що водій велосипеда також може бути агресивним", - пише видання.

Під час розгляду поправок до закону, чеські депутати знизили спочатку пропоновану суму штрафу в 10 000 крон і скасували можливість накладати заборону на водіння терміном до півроку за порушення зазначеного правила. Також парламентарії відстрочили початок дії закону з 1 січня 2022 року до липня того ж року.

Тепер ухвалені Палатою депутатів поправки повинен підписати президент Чеської Республіки.

Джерело: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/metr-a-pul-od-cyklisty-pro-ridice-bude-platit-nove-pravidlo-od-leta-2022-40372186

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА