11:00 16.09.2021

Причиною вибуху, який забрав життя туристів у Карпатах, міг стати снаряд часів Першої світової

1 хв читати
Причиною вибуху, який забрав життя туристів у Карпатах, міг стати снаряд часів Першої світової

Вибух снаряда часів Першої світової війни став, за попередньою інформацією, причиною загибелі двох туристів у Рахівському районі Закарпатської області.

"Відомо, що на зазначеній території, де відпочивали туристи, проходила Лінія Арпада. На місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, й уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряда часів Першої світової війни", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Закарпатської області.

За даними правоохоронців, п'ятеро туристів госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості й контузіями. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з додатковою кваліфікацією - нещасний випадок) Кримінального кодексу України.

За даними місцевих ЗМІ, всі травмовані - жінки. Одна з них перебуває у важкому стані, ще одна має легкі травми, у двох стан середньої тяжкості. Одній жінці ампутували руку. Діти внаслідок вибуху не постраждали.

Як повідомлялося, увечері 15 вересня поблизу с. Вороненко в Карпатах, в долині гори Під-Берди під час відпочинку групи з 12 туристів (з них двоє дітей 2016-го і 2018 р.н.) і розпалювання ними багаття стався вибух невстановленого походження, внаслідок чого загинули дві людини, трьох осіб травмовано та одна людина дістала контузії. Вранці в четвер травмованих перемістили до підніжжя гори і передали медичним працівникам для госпіталізації.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА