15:35 16.09.2021

СБУ відкрила справу за фактом обстрілу міста Щастя, внаслідок якого поранили голову місцевої ВЦА

1 хв читати
СБУ відкрила справу за фактом обстрілу міста Щастя, внаслідок якого поранили голову місцевої ВЦА

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом обстрілу бойовиками т.зв. ЛНР військових і цивільних об'єктів міста Щастя, під час яких використовувалося озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Як повідомляє прес-служба СБУ, уранці в четвер, 16 вересня, бойовики обстріляли район дислокації Луганського прикордонного загону в Щасті, внаслідок чого пошкоджено сусідній житловий будинок, військові та цивільні автомобілі.

"Крім того, під час обстрілу мінно-осколкове поранення отримав керівник військово-цивільної адміністрації, який прибув на місце події. Наразі чиновника госпіталізували для надання медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що, за попередніми висновками, обстріл вчинено з великокаліберних мінометів, заборонених Мінськими угодами.

"Утім, не виключається, що міни випущено з використанням БПЛА", - наголошують у спецслужбі.

Там додають, що на місці подій працює оперативно-слідча група СБУ, яка допитує свідків і очевидців, зокрема мешканців будинку, постраждалого від ворожої атаки, вивчає і документує обставини злочину окупантів.

Під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури СБУ продовжує невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки).

Як повідомлялося, вранці 16 вересня російські найманці на Донбасі обстріляли з мінометів населений пункт Щастя, внаслідок чого дістав поранення голова місцевої військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА