18:47 16.09.2021

Рада суддів не обрала своїх представників до Етичної ради ВРП з першого разу, але процес їх відбору триватиме до кінця - Данішевська

2 хв читати
Рада суддів не обрала своїх представників до Етичної ради ВРП з першого разу, але процес їх відбору триватиме до кінця - Данішевська

Рада суддів України (РСУ) жодним чином не порушила закону через те, що не змогла з першого разу обрати своїх представників до Етичної ради Вищої ради правосуддя, зазначила голова Верховного Суду України Валентина Данішевська під час робочої зустрічі щодо судової реформи, яка відбулася в Офісі президента в четвер.

"Хоча Рада суддів і не обрала з першого разу представників до Етичної ради, цим вона не порушила закон, і вони (члени Ради суддів - ІФ) надалі голосуватимуть, поки не оберуть цих осіб", - наводить слова Данішевської прес-служба президента.

В ОП уточнюють, що, крім Данішевської, у зустрічі брали участь голова РСУ Богдан Моніч, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков, міністр юстиції України Денис Малюська, заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов, голова парламентського комітету з питань правової політики Андрій Костін, голова комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, голова комісії з питань правової реформи при президентові, нардеп Сергій Іонушас, а також посли країн "Великої сімки" та Європейського Союзу в Україні.

Під час засідання нардеп Костін закликав Раду суддів України (РСУ) делегувати своїх представників до Етичної ради, щоб це не сприймалося як блокування реформи ВРП та всієї судової реформи. "Етична рада має бути сформована не пізніше за початок жовтня", - зазначив він.

За словами голови РСУ Моніча, Рада суддів продовжуватиме роботу над делегуванням кандидатів до Етичної ради. Він також нагадав, що Рада суддів підготувала пропозиції щодо удосконалення процедури обрання членів Етичної ради.

Зі свого боку, заступник голови місії в посольстві Великої Британії Ніколас Гаррокс зазначив, що "Україна наразі має якісне законодавство щодо очищення та перезапуску ВРП, і його потрібно виконувати".

Голова представництва ЄС Матті Маасікас зазначив, що судова реформа є не лише внутрішнім питанням для України, оскільки її успішна реалізація прямо визначатиме зовнішньополітичний імідж країни, залучення міжнародної допомоги та інвестицій.

Раніше повідомлялося, що в Офісі президента завершилася зустріч щодо судової реформи в Україні, за підсумками якої її учасники узгодили спільну заяву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА