19:28 16.09.2021

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом екс-міністра Рудьковського

2 хв читати
Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом екс-міністра Рудьковського

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього міністра транспорту та зв'язку України, підозрюваного у викраденні та катуванні керівника компанії "Нафтогазвидобування", повідомляє прес-служба суду.

"16 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу Солом'янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року, якою змінено підозрюваному Р. запобіжний захід з домашнього арешту у визначений період доби на цілодобовий домашній арешт до 29 вересня 2021 року включно", - йдеться в повідомленні на сайті суду.

За результатами апеляційного розгляду постанову залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури - без задоволення.

У суді нагадали, що громадянина Р. підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Згідно з інформацією, йдеться про Миколу Рудьковського.

Як повідомлялося, в лютому 2021 року Служба безпеки України повідомила про розкриття факту викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата Олега Семінського. У рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів, за ст. 127 (катування), 146 (викрадення людини) і 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Екс-міністру транспорту та зв'язку (2006-2007 рр.) Рудьковському вручили підозру як організатору викрадення голови "Нафтогазвидобування" Семінського. Підозру висунуто за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2. ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У серпні Офіс генерального прокурора ініціював питання зміни запобіжного заходу екс-міністру транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському, підозрюваному в організації викрадення і катуванні голови компанії "Нафтогазвидобування", у зв'язку з порушенням ним умов виїзду за кордон.

Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставну ДТП, після чого схопили його і протягом трьох років утримували. Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами розпочався конфлікт через розподіл акцій компанії. У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА