20:30 16.09.2021

Посли G7 назвали діалог щодо реформування ВРП конструктивним, почули від усіх сторін прагнення провести реформу

2 хв читати
Посли G7 назвали діалог щодо реформування ВРП конструктивним, почули від усіх сторін прагнення провести реформу

Посли G7 назвали діалог в Офісі президента щодо реформування Вищої ради правосуддя (ВРП) конструктивним, почули від усіх сторін одностайне прагнення здійснити реформу ВРП.

"Посли G7 із задоволенням долучилися до сьогоднішнього конструктивного діалогу з урядом, парламентом і судовою владою щодо реформування Вищої ради правосуддя, організованого Офісом президента. Посли почули всі сторони, включно з одностайним зобов’язанням України провести реформу ВРП", - йдеться в повідомленні послів у Twitter.

Посли G7 наголосили, що реформа ВРП - історична можливість створити ефективну і чесну судову систему, яку українці вимагають і якої заслуговують.

"Посли закликали Раду суддів і всіх партнерів України забезпечити якнайшвидше висування експертів України для роботи в Раді з етики ВРП", - йдеться в повідомленні.

Крім того, посли наголосили на міжнародній підтримці реформування ВРП відповідно до законів, ухвалених Верховною Радою в липні, включно з наданням висококваліфікованих міжнародних експертів для Ради з етики, які працюватимуть разом з українськими колегами після їх призначення.

Як повідомлялося, в Офісі президента відбулася присвячена судовій реформі в Україні робоча зустріч за участю голови Ради суддів, Верховного Суду, представників парламенту, уряду, а також послів країн "Великої сімки" та Європейського Союзу. Учасники узгодили спільну заяву.

Голова Верховного Суду України Валентина Данішевська вважає, що Рада суддів України (РСУ) жодним чином не порушила закону через те, що не змогла з першого разу обрати своїх представників до Етичної ради Вищої ради правосуддя.

13 вересня члени Ради суддів відмовилися делегувати своїх представників до Етичної ради, яка має перевіряти на доброчесність кандидатів та членів ВРП.

Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що не допустить блокування судової реформи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА