07:36 17.09.2021

На Львівщині створено перший в Україні інноваційний розсадник, який сприятиме відновленню лісу

1 хв читати
На Львівщині створено перший в Україні інноваційний розсадник, який сприятиме відновленню лісу

У Львівській області відкрили інноваційний розсадник для вирощування високопродуктивних лісових порід для відновлення лісів Карпат і рівнинної частини, повідомили в Міністерстві розвитку громад і територій.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону в четвер, на Львівщині створили інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування саджанців із закритою кореневою системою. Проект реалізовано на базі державного підприємства "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр".

"Цей комплекс – поки єдиний такий в Україні,  він є символом фундаментальних кроків вперед. Подібні проекти вже можуть отримати фінансування від Державного фонду регіонального розвитку. Їхня кількість має зростати. Вдячний усім дотичним до реалізації проекту – будівельникам, місту, державним підприємствам. Вважаю цей об’єкт вдалим прикладом для поширення досвіду в інших регіонах нашої країни", - заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов час відкриття нового об'єкта.

В інформації зазначається, що в розпліднику за сучасною технологією вирощуватимуть сіянці біотичних стійких, високопродуктивних лісових порід для відновлення лісів Карпат і рівнинної частини: ялиця біла, бук лісовий, сосна звичайна, дуб звичайний, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та інші. В перспективі планується розширення лісового розсадника і збільшення потужності для вирощування 15 млн од. сіянців із закритою кореневою системою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА