08:15 17.09.2021

Блінкен після скандалу з підводними човнами назвав Францію важливим партнером США

1 хв читати
Блінкен після скандалу з підводними човнами назвав Францію важливим партнером США

У Вашингтоні в четвер назвали Францію вкрай важливим партнером США на тлі обурення Парижа рішенням Австралії будувати атомні підводні човни у співпраці з США і Британією, а не купувати їх у французької фірми.

"Ми вітаємо важливу роль, яку відіграють європейські країни в Індо-Тихоокеанському регіоні. Ми з нетерпінням чекаємо можливості продовжити тісну співпрацю з партнерами з НАТО, в Європейському Союзі, особливо, з Францією. Вона - вкрай необхідний партнер з цього та інших питань", - сказав держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер.

Раніше повідомлялося, що оголошене прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном рішення про будівництво атомних підводних човнів (АПЧ) у рамках створеного нового альянсу AUKUS викликало обурення в уряді Франції.

"Це рішення суперечить букві і духу співробітництва, яке існувало між Францією і Австралією", - йдеться в поширеній спільній заяві французьких міністрів закордонних справ Жан-Ів Ле Дріана і збройних сил Флоренс Парлі.

Рішення Австралії будувати атомні підводні човни у співпраці зі Сполученими Штатами і Великою Британією, а не купувати підводні човни у французької фірми, "викликає жаль", заявив французький МЗС.

Раніше цього тижня стало відомо, що будівництво АПЧ у рамках спільного проекту з США і Великою Британією передбачає відмову Австралії від контракту на будівництво підводних човнів з французькою компанією Naval Group на $90 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА