13:02 17.09.2021

МЗС України: За ширмою галасливих випадів РФ приховує знищення інфраструктури мирного процесу

2 хв читати
МЗС України: За ширмою галасливих випадів РФ приховує знищення інфраструктури мирного процесу

Російська Федерація продовжує маскувати за публічною риторикою небажання виконувати свої зобов'язання, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"За ширмою гучних випадів МЗС РФ досить чітко видно цілеспрямовану політику знищення інфраструктури мирного процесу: саботаж втілення Мінських домовленостей і підсумків саміту лідерів "нормандського" формату, блокування роботи Тристоронньої контактної групи, перешкоджання діяльності ОБСЄ, затягування петлі на шиї сотень тисяч українців на тимчасово окупованих територіях. Останні приклади домінування в Москві логіки на подальшу ескалацію - незаконна організація в Криму й на Донбасі виборів до Держдуми Росії, репресії проти кримських татар", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він наголосив, що ключі від миру в Україні лежать у Кремлі.

"Але там бракує сміливої політичної волі, щоб рухатися вперед. Коли вона з'явиться, інші питання перетворяться на технічний процес", - вважає спікер.

Він додав, що РФ уже зараз може зробити перший крок і зважитися на зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

"Росія вже зараз може зробити перший крок: зважитися на зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки". Час переходити від слів до дій уже давно назрів. Наша держава готова до прогресу. Водночас ми чітко розуміємо, з ким маємо справу. А тому сподіваємося і на дипломатію, і на армію", - наголосив Ніколенко.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що ті, "хто на Заході курирує Україну", мають припиняти "войовничу риторику Києва".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА