13:29 17.09.2021

Президент привітав українських рятувальників із професійним святом

2 хв читати
Президент привітав українських рятувальників із професійним святом

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 17 вересня, взяв участь у нагородженні лауреатів всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року", а також привітав працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій з професійним святом.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Зеленський зазначив, що пожежники, рятувальники, сапери, пілоти рятувальної авіації - це справжні герої нашого часу, які здійснюють подвиги в реальному житті, а не в голлівудському кіно.

"У них (рятувальників - ІФ), на відміну від когось, немає дублерів, вони дійсно лізуть на 15-й поверх по-справжньому. І шрами на обличчі та руках – це не грим. І болять вони по-справжньому. І їдкий дим, і крижана вода, і ніч пошуків у холодному лісі або горах – все це не кіно, це по-справжньому. І побратимів вони інколи, на жаль, втрачають – не через поворот сюжету, а по-справжньому. Тут все по-справжньому. Тому що ви – справжні. Справжні герої. І щоразу, коли ми кажемо "Слава Україні! Героям слава!" – це і про вас усіх також", - наголосив президент.

Він вручив рятувальникам державні нагороди, а громадянам, які проявили мужність і героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха, вручив премію "Герой-рятувальник року".

Зокрема, лауреатами премії цього року стали підприємець Річард Горда, котрий за допомогою спінінга підтягнув до берега 11-річного хлопчика, якого на крижині віднесло на середину річки, тракторист-машиніст агрофірми з міста Гуляйполе Запорізької області Сергій Тимошенко, який урятував двох дітей одного і п'яти років під час пожежі в будинку, студентка Маріупольського професійного ліцею будівництва Анна Столярук, котра врятувала під час пожежі в будинку шістьох своїх братів і сестер до приїзду пожежно-рятувальних підрозділів, а також учениця 7-го класу Ясінянської загальноосвітньої середньої школи №1 I-III ступенів Рахівського району Закарпатської області Тетяна Тулайдан, яка під час повені врятувала свого 7-річного брата і трьох сусідських дітей від високого рівня води, який на той час сягав одного метра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА