13:37 17.09.2021

Мери Миколаєва, Кропивницького та Маріуполя закликали владу вжити низку заходів для недопущення зриву опалювального сезону

2 хв читати
Мери Миколаєва, Кропивницького та Маріуполя закликали владу вжити низку заходів для недопущення зриву опалювального сезону

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич, мер Кропивницького Андрій Райкович і мер Маріуполя Вадим Бойченко вважають, що для усунення небезпеки зриву опалювального сезону необхідно переглянути договори з постачальниками газу, розблокувати рахунки та враховувати потреби лікарень і шкіл, пише видання "Коментарі".

Так, мер Миколаєва зазначив, що місто не має можливості підготуватися до опалювального сезону. "Заблоковані рахунки не дають нам можливості навіть технічно підготуватися до нового опалювального сезону. Ми в екстреному темпі повинні ще виконати випробування тепломереж і в разі необхідності їх відремонтувати", - заявив Сенкевич.

Мер Кропивницького закликав владу звернути увагу на проблеми забезпечення опаленням комунальних закладів. "Влада має розуміти, що бюджетні заклади - це не лише адміністративні будівлі, де міськрада, виконком і міські департаменти. Це і лікарні, і школи, і дитячі садки. Міська влада зможе витримати "зниження градуса" в приміщеннях. Але не пацієнти лікарень чи діти в школах і дитсадках", - зазначив Райкович.

Міський голова Маріуполя переконаний, що необхідно усунути дискримінаційні норми в договорах на постачання природного газу. "Терміни оплати за спожитий природний газ мають збігатися з термінами оплати населенням за послуги теплопостачання. Треба виключити передоплату і/або авансові платежі й повернутися до звичної практики оплати за вже спожитий газ. Потрібно привести розмір штрафних санкцій для підприємств теплопостачання у відповідність до розміру штрафних санкцій для населення і не застосовувати штрафні санкції на заборгованість за природний газ, що склалася у зв'язку з несплатою населенням послуг із теплопостачання", - сказав мер.

Бойченко також вважає, що необхідно визначити цільове призначення і обсяги природного газу за категоріями споживачів і виключити вимогу про банківські гарантії або договірне списання коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА