15:24 17.09.2021

Більше ніж половина навчальних закладів Київщини може припинити роботу через низький рівень вакцинації викладачів - ОДА

1 хв читати
Більше ніж половина навчальних закладів Київщини може припинити роботу через низький рівень вакцинації викладачів - ОДА

Станом на п'ятницю, 17 вересня, 535 навчальних закладів Київської області готові продовжувати роботу після того, як регіон переведуть у "жовту" зону епідемічної небезпеки, водночас функціонування близько 720 освітніх закладів перебуває під питанням.

Як повідомляє прес-служба Київської обласної державної адміністрації в п'ятницю, така ситуація пов'язана з тим, що більшість навчальних закладів Київщини не виконали вимоги щодо необхідного рівня вакцинації та не досягли 80% вакцинованих від коронавірусу співробітників.

"Прийнято жорстке, але справедливе рішення - у регіоні працюватимуть тільки ті навчальні заклади, де вакцинувались понад 80% освітян. Це єдиний критерій для шкіл, садочків, закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти й університетів. Підкреслю, що питання стоїть ребром - вони або проводять повноцінне навчання офлайн, або зачиняються взагалі", - заявив з цього приводу голова Київської ОДА Василь Володін.

Уточнюється, що, зокрема, 306 шкіл регіону вже мають понад 80% вакцинованих співробітників у колективі, водночас у 41 школі щеплення отримали 100% працівників. Загалом же в регіоні нараховується 648 закладів загальної середньої освіти.

Найвищі показники вакцинації освітян зафіксовано в Білоцерківському та Бориспільському районах. У 15 громадах усі без винятку заклади мають відсоток вакцинації понад 80.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА