16:53 17.09.2021

До Тбілісі з Києва здійснили екстрадицію розшукуваного в Грузії екс-начальника військової поліції

1 хв читати
До Тбілісі з Києва здійснили екстрадицію розшукуваного в Грузії екс-начальника військової поліції

До Тбілісі з Києва в п'ятницю спецавіабортом здійснили екстрадицію колишнього начальника військової поліції Грузії Мегіза Кардаву, обвинувачуваного грузинською прокуратурою у 15 кримінальних справах, у дев'яти з яких його заочно засуджено.

Українські правоохоронці на прохання грузинських колег у листопаді 2017 року затримали Кардаву в Києві. У 2018 році попереднє ув’язнення Кардаві замінили на домашній арешт.

Прокуратура Грузії звинувачує Кардаву, який обіймав посаду начальника департаменту військової поліції Грузії під час правління президента Міхеіла Саакашвілі, в нелюдському поводженні з ув'язненими, в організації тюремного бунту, під час якого було вбито кількох ув'язнених, у катуванні в'язнів, розтраті бюджетних коштів.

Як пишуть грузинські ЗМІ, Кардаву доставили з Києва до міжнародного аеропорту Тбілісі. Йому висунуть обвинувачення і відправлять до пенітенціарної установи №12 у Руставі.

Як зазначає Радіо "Ехо Кавказу" (проект Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода), раніше сам Кардава заявив, що прискорений розгляд питання - "акт політичної угоди між сторонами". Він гадає, що Київ "неформально обміняв" його на двох українських моряків, засуджених у Батумі за порушення державного кордону. Їх помилувала президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА