20:53 17.09.2021

Вашингтон готується до мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей

2 хв читати
Вашингтон готується до мітингу на підтримку заарештованих після захоплення Капітолію людей

У Вашингтоні співробітників правоохоронних органів привели в стан підвищеної готовності у зв'язку з суботнім республіканським мітингом "Справедливість для J6" (Justice for J6) на підтримку людей, заарештованих після захоплення Капітолію в січні 2021 року, повідомляє в п'ятницю ABC News.

Ще в середу навколо Капітолія у Вашингтоні встановили загородження через майбутній мітинг. Також правоохоронні органи в столиці США перебувають у стані підвищеної готовності, всі доступні співробітники поліції в Вашингтоні будуть мобілізовані в суботу. У свою чергу організатор мітингу Метт Брейнард, який раніше перебував у передвиборчому штабі Трампа, заявив, що на демонстрації не вітаються ті, хто планує влаштовувати безлади.

Раніше в поліції Вашингтона висловлювали своє занепокоєння "з приводу онлайн-балаканини про демонстрацію, заплановану на 18 вересня". У правоохоронних органах побоюються, що мітинг може вийти з-під контролю і повторяться жорстокі сцени, що відбулися 6 січня. Проте, експерти, які відстежують риторику ультраправих користувачів в мережі, кажуть, що вона відрізняється від тієї, що була перед захопленням Капітолію, і цього разу мітинг повинен пройти більш мирно.

Проте, міністерство внутрішньої безпеки США в четвер опублікувало бюлетень з попередженням про те, що деякі користувачі планують заворушення під час мітингу, проте про які-небудь конкретні плани не йдеться.

Мітинг "Справедливість для J6" відбдеться в суботу у Вашингтоні на площі Юніон-Сквер, біля підніжжя Капітолійського пагорба.

"Наші серця і думки - з тими людьми, яких несправедливо переслідують у зв'язку з протестами проти фальсифікованих президентських виборів шостого січня. На додаток до всього іншого, це переконливо довело, що в нашій системи правосуддя - подвійні стандарти. Проте, зрештою, справедливість восторжествує!", - заявив колишній президент США Дональд Трамп за два дні до початку мітингу.

Під час протестних акцій 6 січня цього року прихильники Дональда Трампа, зім'явши кордони поліції, увірвалися в будівлю Капітолію, де проходило об'єднане засідання обох палат американського Конгресу, яка сертифікує результати голосування Колегії вибірників, що віддала перемогу Джо Байдену.

У результаті заворушень у столиці загинули четверо людей. Більш ніж 560 людей були заарештовані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА