07:24 18.09.2021

Прокуратура буде добиватися посилення вироку екс-поліцейським, які забрали у злодія і привласнили понад 42 млн.грн

2 хв читати
Прокуратура буде добиватися посилення вироку екс-поліцейським, які забрали у злодія і привласнили понад 42 млн.грн

За підтримки публічного обвинувачення Харківської облпрокуратури суд визнав винними екс-начальника сектора і колишнього старшого оперуповноваженого Дніпровського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області в тому, що вони забрали у злодія і привласнили понад 42 млн.грн.

Як повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури, обидва підсудних визнано винними в перевищенні службових повноважень, грабежі і розбої (ч.3 ст.365, ч.3 ст.186, ч.4 ст.187 КК України).

"Суд... призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 11 і 10 років відповідно з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки з конфіскацією майна і позбавленням спеціальних звань", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі вважають, що вирок занадто м'який, не відповідає ступеню тяжкості злочину та має намір подати на нього апеляцію.

Як повідомлялося, в квітні 2016 року до відділу поліції в Дніпропетровській області звернулася жінка із заявою про скоєння крадіжки. Потерпіла повідомила про викрадення великої суми грошових коштів і ювелірних виробів, які перебували у неї на зберіганні й належали іншим людям. Жінка також заявила, що до крадіжки причетний її чоловік.

Поліцейські, які займалися розшуком викраденого, незаконно проникли в будинок одного зі свідків, обшукали приміщення і забрали мобільні телефони. Пізніше вони встановили місцезнаходження злодія і затримали його, застосувавши фізичне насильство. Погрозами вони змусили чоловіка вказати, де зберігається викрадене майно, потім віддали йому частину грошей і відпустили, наказавши покинути територію Дніпропетровської області. Собі поліцейські залишили понад 42 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА