08:32 18.09.2021

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити ресурсний законопроект 5600 у 2-му читанні

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити ресурсний законопроект 5600 у 2-му читанні

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні ресурсний законопроект 5600, до розгляду якого комітет приступив у понеділок, 13 вересня.

"Після майже 25-ти годин засідань податковий комітет Ради проголосував до другого читання №5600. За 22, утрималися четверо", - повідомив заступник голови комітету Ярослав Железняк у Telegram-каналі в п'ятницю.

Як повідомила народний депутат Ніна Южаніна за підсумками засідання комітету в п'ятницю, народні депутати запропонували підтримати збільшення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на 5%, що повинно забезпечити додаткові 100 млн грн надходжень до бюджету.

"Переглянули ставки рентної плати на залізну, марганцеву руду за шкалою, яка була передбачена в законопроекті. Вони такими ж і залишаться, мінус витрати на логістику (доставку, перевезення, транспортування). За фактом зменшили - втрати бюджету складуть понад 2 млрд грн від сьогоднішніх доходів (планувалося +4 млрд грн). Так законопроект став не деолігархічним, як анонсувалося. Що і треба було довести", - написала Южаніна в Facebook.

За словами народного депутата, комітет також підтримав підвищення ставки екологічного податку за розміщення відходів незалежно від класу і рівня їх небезпеки на 10%.

"Залишили норму про те, що підакцизний товар, щодо якого у суб'єктів роздрібної торгівлі виявлено нестачу за підсумками інвентаризації, вважається проданим і оподатковується... Відмовилися від скандальної пільги з акцизу на податок на "зелену" енергетику, що спочатку було в законопроекті", - зазначила Южаніна.

"Також, щоб уникнути проблем із розрахунками проголосували за зменшення фінансового результату до оподаткування у виробника на суму неотриманих розрахунків від покупця електроенергії з поновлюваних джерел. Ця норма буде діяти з 1 січня 2022 до 1 січня 2024-го", - додала вона.

Крім цього, комітет пропонує підтримати поправку, яка виключає виробників м'яса птиці зі спрощеної системи оподаткування. "Для них, за виключення виробників курятини, буде передбачено пільги зі сплати податку на прибуток на п'ять років", - сказала парламентарій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА