15:05 18.09.2021

Китай провів військові навчання поблизу Тайваню

1 хв читати

Пекін вдруге за місяць провів військово-морські і повітряні навчання на території на південний захід від Тайваню, повідомляє Bloomberg із посиланням на командування східного театру народно-визвольної армії Китаю.

У командуванні пояснили, що мета навчань, проведених у п'ятницю, - "поліпшити інтегрований оперативний потенціал на території на північний захід від Тайваню".

У китайській армії попередили, що подібні навчання надалі "проводитимуть регулярно" у зв'язку з напруженою ситуацією в Тайванській протоці і необхідністю підтримувати безпеку суверенітету.

Як повідомлялося, Народно-визвольна армія Китаю в середині серпня також провела військові навчання з бойовими стрільбами в низці районів біля південно-західного і південно-східного узбережжя острова Тайвань.

Тайванське питання виникло в 1949 році, коли була проголошена Комуністична Китайська Народна Республіка, а частина партії Гоміньдан влаштувалася на острові Тайвань. Пекін наполягає на "принципі одного Китаю", згідно з яким не можна одночасно визнавати і КНР, і Китайську Республіку на Тайвані. При цьому майже у всіх великих державах є неофіційні культурні та економічні офіси Тайбея.

Це питання є одним з найбільш чутливих у відносинах США і Китаю. Так, на початку серпня адміністрація президента США Джо Байдена схвалила перший продаж зброї Тайваню, потенційну угоду оцінюють в $750 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА