10:02 20.09.2021

Участь Зеленського в Генасамблеї ООН консолідує міжнародну підтримку України - Кулеба

2 хв читати
Участь Зеленського в Генасамблеї ООН консолідує міжнародну підтримку України - Кулеба

Під час візиту до США для участі в Генеральній Асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський консолідує міжнародну підтримку нашої держави заради протидії агресії РФ, залучення інвестицій та боротьби з пандемією COVID-19, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Президент їде в Нью-Йорк із чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку світу для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій в Україну, боротьби з пандемією COVID-19", - сказав міністр у понеділок в ефірі одного з українських телеканалів.

Кулеба зазначив, що Генеральна Асамблея ООН - це можливість провести низку важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей у штаб-квартирі ООН.

"Президент України зустрінеться і з Генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах", - заявив глава МЗС України.

Крім того, за словами Кулеби, "червоною ниткою" участі Зеленського в Генасамблеї та переговорів на всіх рівнях буде тема Криму.

"Буде непроста розмова з Генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити більше залучення ООН до питань Криму", - зазначив він.

Міністр також додав, що "президент домовлятиметься зі своїми візаві про конкретні речі у сферах безпеки, політики та економіки".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський і українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою відвідає США, де 21 та 22 вересня візьме участь у відкритті 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

У рамках візиту заплановано виступ президента на Генасамблеї ООН, низку двосторонніх і багатосторонніх зустрічей глави держави та міністра закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА