12:05 20.09.2021

За 5 років в Україні кількість учнів в інклюзивних класах зросла вдесятеро - Мінсоцполітики

1 хв читати
За 5 років в Україні кількість учнів в інклюзивних класах зросла вдесятеро - Мінсоцполітики

Міністерство соціальної політики заявляє, що за останні п'ять років в Україні кількість учнів в інклюзивних класах зросла вдесятеро.

"Україна суттєво наростила темпи впровадження інклюзії в середніх навчальних закладах. За інформацією Державної служби якості освіти України, ще п’ять років тому в інклюзивних класах навчалося вдесятеро менше дітей, ніж сьогодні. Наразі інклюзивне навчання організовано майже у 43% шкіл, у понад 18 тис. класів", - ідеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Зазначається, що заклад освіти за заявою батьків має створити інклюзивний клас в обов'язковому порядку, а також забезпечити дітям з особливими освітніми потребами постійну або часткову підтримку під час навчання.

"Якщо особливі освітні потреби в учня виявлено під час навчального процесу, дирекція закладу докладає зусиль для їх мінімізації, а коли цього недостатньо, рекомендує батькам звернутися до інклюзивно-ресурсного центру для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини. Й уже на підставі його висновку школа надаватиме підтримку з урахуванням виявлених у неї проблем. А саме: забезпечуватиме умови для безперешкодного доступу дитини до приміщення школи, закуповуватиме обладнання ресурсної кімнати та засобів корекції відповідно до своїх можливостей", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА