17:25 20.09.2021

Слідство розглядає дві версії вибуху у Дніпрі - ЗМІ

1 хв читати
Слідство розглядає дві версії вибуху у Дніпрі - ЗМІ

Слідство розглядає дві версії вибуху автомобіля, який стався у Дніпрі 15 вересня та призвів до загибелі співробітниці регіонального управління ДСНС Дар’ї Гречищевої та парамедика Олексія Кавлака, повідомляє "Радіо свобода" з посиланням на заступника керівника обласної прокуратури Олександра Савенка.

Як зазначив Савенко на брифінгу в понеділок, перша версія - злочин міг бути пов'язаний із професійною діяльністю загиблих, які "мали активну громадянську позицію", зокрема були волонтерами та бували в зоні бойових дій на Донбасі.

За другою версією вибух пов'язаний із "неприязними стосунками певного кола осіб з цими людьми". При цьому Савенко не уточнив, що це за особи, посилаючись на таємницю слідства.

Він повідомив, що сила вибуху відповідала силі вибуху 1-2 кілограмів тротилу. Де саме була вибухівка, наразі з'ясовують.

Представник прокуратури також розповів, що юридична кваліфікація злочину - "теракт" - пов'язана з тим, що вибух стався в громадському місці, майже в центрі Дніпра.

Як повідомлялося, в м. Дніпрі 15 вересня о 9:00 на просп. Богдана Хмельницького стався вибух автомобіля, внаслідок чого загинули дві людини. СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом вибуху автомобіля за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА