19:04 20.09.2021

Шкарлет розповів про стратегічні цілі державної політики у сфері дошкільної освіти

2 хв читати
Шкарлет розповів про стратегічні цілі державної політики у сфері дошкільної освіти

Міністр освіти України Сергій Шкарлет назвав стратегічні цілі державної політики у сфері дошкільної освіти, серед яких забезпечення доступності (наближення до місця проживання дитини), подолання черги до закладу дошкільної освіти, розширення мережі закладів, зокрема приватних, забезпечення безперешкодного доступу до них, створення сучасного розвивального інклюзивного освітнього простору, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначив міністр під час Форуму Всеукраїнського тижня дошкілля "Дошкільна освіта України 30", за даними Державної служби статистики України, на початок 2021 року в Україні функціонували 15 335 навчальних закладів різних типів і форм власності, які забезпечували здобуття дошкільної освіти дітям відповідного віку. "Це на 572 заклади більше, ніж у попередньому році. У навчальних закладах виховується понад 1 млн дітей", - повідомив він.

За його словами, у 2020-2021 роках створено майже 20 тис. додаткових місць для дітей дошкільного віку, 88 закладів дошкільної освіти побудовано і реконструйовано.

"У цьому році 12 новобудов вже прийняли понад одну тисячу дошкільнят (4 заклади в Житомирській області; по 2 заклади в Київській області та м. Києві, по 1 закладу в Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській областях). Черга на влаштування дітей до закладів дошкільної освіти порівняно з 2020 роком скоротилась майже на 3 тис. місць", - наголосив Шкарлет.

Він звернув увагу на те, що основні завдання з розвитку мережі закладів дошкільної освіти як одного зі стратегічних напрямів політики уряду знайшли відображення в затвердженій Кабінетом Міністрів України новій Державній стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

"У непростий перехідний період адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади першочергове завдання нашої спільної діяльності – продовжити роботу в напрямі збереження й розширення мережі дошкільних закладів відповідно до потреб мешканців громад, підтримувати працівників дошкільної освіти та створювати умови для реалізації законодавчо закріпленого права дітей на доступну та якісну дошкільну освіту", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА