20:08 20.09.2021

Франція та Німеччина жалкують про закінчення мандата Місії спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні

1 хв читати
Франція та Німеччина жалкують про закінчення мандата Місії спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні

Франція та Німеччина висловлюють жаль із приводу рішення Російської Федерації виступити проти продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску через російсько-український кордон "Гукове" і "Донецьк".

Про це йдеться в спільній заяві речників міністерств закордонних справ Франції та Німеччини, повідомляє сайт посольства Франції в Україні.

"Протягом семи років Місія надає об'єктивну інформацію про ситуацію на російсько-українському кордоні, підвищуючи прозорість і зміцнюючи довіру. Її припинення необоротно послабить моніторинг міждержавного кордону, передбачений Мінським протоколом від 5 вересня 2014 року", - наголошується в повідомленні.

У посольстві нагадали, що створення Місії та затвердження її мандата було ініційоване міністрами закордонних справ країн "нормандського формату" для поліпшення ситуації у сфері безпеки та зміцнення взаємної довіри.

"Ми закликаємо Російську Федерацію конструктивно брати участь у наших спільних зусиллях із пошуку довгострокового вирішення конфлікту", - наголошується у заяві.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що рішуче засуджує намір Росії не продовжувати мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на російських прикордонних пунктах пропуску "Гукове" і "Донецьк" після 30 вересня 2021 року.

Співчуття з приводу того, що не вдалося досягти консенсусу щодо продовження мандату Місії також висловила чинна голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА