10:40 21.09.2021

Рада суддів цілеспрямовано затягує формування Етичної ради - DEJURE

2 хв читати
Рада суддів цілеспрямовано затягує формування Етичної ради - DEJURE

Рада суддів цілеспрямовано затягує формування Етичної ради і ставить під загрозу судову реформу в Україні, вважають в організації DEJURE.

"Попри положення закону про очищення ВРП (Вищої ради правосуддя - ІФ), де Раді суддів відводився час до 13 вересня на делегування своїх кандидатів до Етичної ради, що очистить ВРП, зранку 21 вересня Рада суддів ухвалила Положення про відбір кандидатів для делегування в Етичну раду за квотою суддів і відвела місяць для подачі документів кандидатами", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті DEJURE у вівторок.

Як наголошується в прес-релізі, згідно з голосуванням Ради суддів, кандидати мають право подавати документи з 22 вересня до 21 жовтня 2021 року включно. За положення і терміни подачі документів проголосували всі присутні – 27 членів Ради суддів.

"Закон не вимагає від Ради суддів ухвалювати будь-які положення. Рада суддів ще в серпні мала вирішити, як делегували суддів до Етичної ради. Натомість вона робила вигляд, що формування Етичної ради її не стосується. Тепер же, коли всі терміни пропущено, Рада суддів ще весь жовтень чекатиме на кандидатури, а потім знову зможе провалити голосування. Такі дії є нічим іншим, як елементарним затягуванням часу, спрямованим винятково на те, щоб не допустити очищення ВРП від недоброчесних членів і гарантувати, що саме неочищена ВРП сформує нову ВККС. Відповідальність за затягування та ймовірний зрив судової реформи несе особисто голова Ради суддів Богдан Моніч", - наголошує менеджер з адвокації DEJURE Степан Берко.

Також зазначено, що на засіданні 13 вересня Рада суддів не підтримала жодного з чотирьох кандидатів, які виявили бажання стати членами Етичної ради, покликаної очистити Вищу раду правосуддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА