10:42 21.09.2021

У Харкові припинено діяльність мережі шахрайських call-центрів, вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки - поліція

1 хв читати
У Харкові припинено діяльність мережі шахрайських call-центрів, вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки - поліція

Харківська поліція здійснила спецоперацію з припинення діяльності мережі шахрайських call-центрів, співробітники яких під виглядом банківських менеджерів і працівників фінансових бірж привласнювали кошти громадян.

"Щомісяця зловмисники отримували від злочинної діяльності понад один мільйон гривень", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За даними досудового слідства, оператори систематично телефонували громадянам і, видаючи себе за банківських менеджерів, отримували персональні дані потерпілих. Отримавши ці відомості, шахраї заволодівали через банківські мобільні застосунки коштами з карткових рахунків потерпілих, а потім переводили їх на підконтрольні рахунки.

Крім того, учасники протиправної схеми видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж і, вводячи громадян в оману, спонукали їх інвестувати гроші в неіснуючі підприємства.

Правоохоронці за силової підтримки спецназівців полку поліції особливого призначення здійснили санкціоновані обшуки в call-центрах і в інших приміщеннях, які використовувалися для залучення і підготовки операторів. Було вилучено понад 350 одиниць комп'ютерної техніки, мобільні телефони, "чорнові записи" з організації та обліку роботи операторів.

Кримінальне провадження розслідують за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА