14:57 21.09.2021

ЄС не визнає так звані вибори до Держдуми РФ, що відбулися в окупованому Криму

2 хв читати
ЄС не визнає так звані вибори до Держдуми РФ, що відбулися в окупованому Криму

Європейський Союз не визнає вибори до Держдуми РФ, які відбулися 17-19 вересня в окупованому Криму.

"ЄС не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Російською Федерацією Криму та міста Севастополя. Саме тому Євросоюз не визнає так звані вибори, що відбулися на окупованому Кримському півострові", - наголошується в заяві високого представника від імені ЄС щодо виборів до Держдуми, а також регіональних та місцевих виборів, розміщеній на сайті Представництва ЄС в Україні у вівторок.

У заяві наголошується, що рішення Російської Федерації щодо залучення до участі у виборах до Держдуми, а також у регіональних та місцевих виборах, жителів непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей в Україні, суперечить духу та цілям Мінських домовленостей.

"ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться в документі.

Крім того, Європейський Союз шкодує, що рішення Росії суттєво обмежити розмір та формат міжнародної місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами завадило її розгортанню.

"ЄС бере до уваги дані незалежних та надійних джерел, які повідомляли про серйозні порушення. Напередодні виборів посилилося переслідування опозиційних політиків, організацій громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та журналістів. Це призвело до обмеження вибору для російських виборців, а також обмежило їхні можливості отримання повної й точної інформації про кандидатів", - наголошується в заяві.

ЄС вкотре висловлює свою глибоку стурбованість у зв'язку з подальшим скороченням простору для діяльності опозиції, громадянського суспільства та незалежних голосів у Росії. ЄС закликає керівників Росії припинити цю негативну тенденцію.

"Російська Федерація має дотримуватися зобов'язань щодо захисту прав людини та демократичних цінностей, взятих на себе у рамках ООН, ОБСЄ та Ради Європи", - йдеться у заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА