19:20 21.09.2021

"Нафтогаз" спростував інформацію члена свого правління про собівартість газу

2 хв читати

Собівартість видобутку природного газу Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" нібито 1 грн/куб. м, про яку заявив член правління, головний виконавчий директор із трансформації НАК Отто Ватерландер в інтерв'ю "Економічній правді", не відповідає дійсності, заявив "Нафтогаз".
"Цифри, названі паном Ватерландером, не містяться в жодному документі компанії, про який нам було б відомо", - йдеться в повідомленні компанії у вівторок у відповідь на інтерв'ю члена правління виданню "Економічна правда".
"Нафтогаз" зазначив, що актуальну собівартість буде показано у фінансовій звітності за перше півріччя, підготовку якої компанія завершує і яку мають перевірити аудитори.
"А планову собівартість буде зазначено у фінансовому плані, який має затвердити уряд України", - зазначив НАК.
"Нафтогаз" також спростував інформацію Ватерландера про роль голови правління Юрія Вітренка та однієї з іноземних консалтингових компаній, а також особистої ролі самого члена правління в підготовці проваленої програми "20/20" - збільшення видобутку до 20 млрд куб. м до 2020 року.
На думку НАК, інтерв'ю Ватерландера загалом містить некоректну інформацію, у зв'язку з чим компанія просить журналістів користуватися інформацією, поширюваною через офіційні канали комунікації "Нафтогазу".
Як повідомлялося, уряд наприкінці квітня змінив голову правління НАК Андрія Коболєва на екс-виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка. Це призвело до конфлікту з наглядовою радою і правлінням, проте потім було досягнуто домовленості про збереження нового статус-кво до обрання нової наглядової ради на конкурсі. Проте наприкінці серпня незалежні члени наглядової ради заявили про неможливість подальшого перебування на своїх посадах після 20 вересня. Найближчим часом очікуються також зміни у правлінні компанії.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив до кінця листопада 2021 року провести конкурсний відбір чотирьох незалежних членів наглядової ради, щоб новий склад наглядової ради мав достатньо часу визначитися з вимогами до кандидата на посаду голови правління НАК і провести конкурс із його обрання не пізніше ніж 1 травня наступного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА