20:51 21.09.2021

Екологи ФРН мають намір через суд домогтися відмови BMW і Mercedes-Benz від двигунів внутрішнього згоряння

1 хв читати

Німецькі екологи мають намір судовим шляхом домогтися від автовиробників BMW і Mercedes-Benz відмови від двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ) найближчим часом.

Відповідні позови було подано в понеділок до земельних судів у Мюнхені та Штутгарті, повідомила природоохоронна організація Deutsche Umwelthilfe (DUH) у вівторок.

Екологи закликають автомобільні компанії виконати перетворення з урахуванням захисту клімату, зокрема значно скоротити викиди СО2 машинами відповідно до норм Паризької кліматичної угоди та закону про захист клімату в Німеччині, повідомляє Deutsche Welle. Крім того, до 2030 року компанії повинні відмовитися від продажу автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння.

BMW повідомив агентству dpa, що у відповідь на запит екологічної організації вже відкинув вимоги DUH. Рішення про те, як досягти цілей щодо захисту клімату, ухвалює парламент, ішлося в повідомленні автовиробника.

У заяві Mercedes-Benz зазначається, що компанія "вже давно чітко заявила про перетворення з метою уникнення негативного впливу на клімат".

У свою чергу адвокат DUH Ремо Клінгер зазначив, що екологи очікували таких відповідей і тепер упевнені, що наступного року розпочнуться судові процеси. Крім того, він повідомив про те, що незабаром відбудеться подання аналогічного позову проти енергокомпанії Wintershall.

Деякі німецькі автовиробники, зокрема Volkswagen і Audi, вже оголосили про намір відмовитися в перспективі від двигунів внутрішнього згоряння і виробляти лише електроавтомобілі.

 

20:49:47 EEST-3

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА