08:17 22.09.2021

Зеленський у США зустрівся з главою Єврокомісії, наголосив на важливості стратегічного діалогу щодо енергетичної безпеки

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Нью-Йорку наголосив на важливості стратегічного діалогу щодо енергетичної безпеки.

"Під час зустрічі подякував Урсулі фон дер Ляєн за участь ЄС у саміті "Кримської платформи" на найвищому рівні й виділення Україні траншу макрофінансової допомоги. Обговорили підготовку до саміту Україна-ЄС 12 жовтня. Наголосив на важливості стратегічного діалогу щодо енергетичної безпеки", - написав Зеленський у Twitter.

Зеленський також обговорив із президентом Європейської комісії пріоритети у відносинах України з Євросоюзом у контексті підготовки до 23-го саміту Україна-ЄС, повідомила прес-служба українського президента у вівторок увечері.

Зеленський і президент Єврокомісії скоординували позиції в контексті підготовки до 23-го саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано на 12 жовтня цього року в Києві. Глава держави наголосив, що визнання європейської перспективи та подальша інтеграція економіки України у внутрішній ринок ЄС - серед ключових пріоритетів нашої держави.

Як повідомляється, президент України також поінформував Урсулу фон дер Ляєн про погіршення ситуації в Криму, зокрема з огляду на чергову хвилю незаконних політично мотивованих арештів.

Зеленський порушив питання про надання сприяння у звільненні майже 450 українців, яких утримують на тимчасово окупованих територіях та в Росії.

Урсула фон дер Ляєн відзначила особливу мужність українського народу в боротьбі за незалежність та демократію.

Зазначено, що Зеленський подякував співрозмовниці за нещодавнє рішення Європейської комісії про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС обсягом EUR600 млн.

Президент Єврокомісії відзначила суттєвий прогрес, досягнутий Україною на шляху реформ.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням енергетичної безпеки в Європі. Глава України наголосив, що проект "Північний потік-2" є насамперед викликом для європейського регіону.

Президент зазначив, що Україна готова до проведення найближчим часом офіційних консультацій щодо "Північного потоку-2", а також інших питань, пов'язаних із монополізацією Росією газового ринку Європи.

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн обговорили результати саміту перших леді та джентльменів, який відбувся в Києві, а також питання приєднання до декларації саміту.

Як повідомлялося, увечері 20 вересня Зеленський прибув до Нью-Йорка для участі в 76-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Щорічні дебати триватимуть до 27 вересня.

Виступ Зеленського на загальних дебатах Генасамблеї ООН відбудеться 22 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА