10:21 22.09.2021

Зеленський зустрівся з президентом 76-ї сесії Генасамблеї ООН Шахідом

2 хв читати
Зеленський зустрівся з президентом 76-ї сесії Генасамблеї ООН Шахідом

Під час робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський провів зустріч із президентом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, міністром закордонних справ Мальдівської Республіки Абдуллою Шахідом, на якій обговорювалися питання тісної співпраці у безпековій сфері.

Як повідомляє прес-служба українського президента, глава держави наголосив на готовності України ефективно співпрацювати в реалізації пріоритетів президента 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН та для посилення ролі Генасамблеї як найбільш представницького політичного органу світу.

"Розраховуємо також на тісну співпрацю з важливих для нашої держави та регіону питань безпеки, які мають залишатися в пріоритеті роботи Генасамблеї", - зазначив Зеленський.

У зв'язку з цим він наголосив, що для України ключовим пріоритетом у рамках ООН залишається протидія російській агресії та відновлення територіальної цілісності, деокупація Донбасу і Криму.

"Для України важливо, щоб протягом 76-ї сесії Генеральної Асамблеї під вашим головуванням держави-члени провели повноцінні дебати у межах українського пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", - сказав глава держави.

Зеленський ознайомив президента 76-ї сесії Генасамблеї ООН з підсумками саміту "Кримської платформи" й акцентував увагу на тому, що досягнення кінцевої мети цієї ініціативи - повернення Криму - це шлях до відновлення поваги до Статуту ООН.

Він наголосив на важливості схвалення на пленарному засіданні двох резолюцій Генеральної Асамблеї, які Україна спільно з партнерами планує представити на розгляд: "Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна" та "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів".

"Ці документи є практичним інструментом із захисту прав людини на окупованій території та запобігання подальшому перетворенню Криму на військову базу з ядерною зброєю - прямій загрозі для глобальної безпеки", - зазначив президент України.

Глава держави також поінформував про проведення Київського саміту перших леді та джентльменів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА