12:09 22.09.2021

За фактом обстрілу автомобіля Шефіра відкрито справу з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" - генпрокурор

2 хв читати
За фактом обстрілу автомобіля Шефіра відкрито справу з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" - генпрокурор

За фактом замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра в середу вранці правоохоронці розпочали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб", повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Я підтверджую факт - дійсно невстановлені особи розстріляли авто Сергія Шефіра. Наміри у них, судячи з усього, були серйозні - автоматна черга прошила автомобіль", - написала Венедіктова у Facebook.

Генпрокурор зазначила, що прибула на місце події разом із керівництвом Нацполіції та прокуратури. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

"Сьогодні кинуто виклик правоохоронній системі - зранку на Київщині по дорозі між с. Лісники та с. Ходосівка обстріляли автомобіль першого помічника президента України. Невстановлені особи, за попередніми даними, із автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів. У результаті поранений водій, якого наразі госпіталізовано", - заявила Венедіктова.

Вона зазначила, що подробиці та коментарі будуть згодом, після проведення першочергових слідчих дій й оцінки ситуації.

Також генеральний прокурор просить "не спекулювати на темі та не займатися вигадками".

"Правоохоронці роблять усе можливе з метою встановлення осіб зловмисників та їх затримання, звісно", - підсумувала вона.

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, був поранений водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, загалом в автомобіль було випущено 12 куль.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook повідомив, що постріли було здійснено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА