12:28 22.09.2021

Публічна реакція Зеленського через замах на Шефіра буде скоро, виконавцю і замовникам не уникнути покарання - прес-секретар

2 хв читати
Публічна реакція Зеленського через замах на Шефіра буде скоро, виконавцю і замовникам не уникнути покарання - прес-секретар

Публічна реакція президента України Володимира Зеленського на замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра скоро буде, заявив прес-секретар глави держави Сергій Никифоров.

"Тривожна новина про обстріл автомобіля Сергія Шефіра застала президента під час робочого візиту до США. Попри ніч, Володимиру Зеленському оперативно доповіли про інцидент і продовжують надавати всю необхідну інформацію. Публічна реакція президента на подію також скоро буде", - написав він у Facebook.

Прес-секретар також додав: "Станом на зараз можна сказати, що виконавець замаху, а також замовники і їхні поплічники не уникнуть покарання".

Крім того, Никифоров наголосив, що курс Офісу президента на детінізацію та деолігархізацію України не зміниться, і "жодні підступні дії на нього не вплинуть".

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, був поранений водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, загалом в автомобіль було випущено 12 куль.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook повідомив, що постріли було здійснено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

За фактом замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра в середу вранці правоохоронці розпочали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб", повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА