13:01 22.09.2021

Понад 700 мостів потребують термінового ремонту, в 160 з них стан наближений до аварійного - "Укравтодор"

2 хв читати
Понад 700 мостів потребують термінового ремонту, в 160 з них стан наближений до аварійного - "Укравтодор"

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") у рамках Національної програми відновлення мостів, що стартувала у квітні 2020 року, підрахувало кількість мостів, які підлягають ремонту.

Як повідомляється на сайті "Укравтодору", на сьогодні обстежено 73% мостів на дорогах державного значення та 25% - місцевого. За підсумками обстеження 53% усіх штучних споруд не відповідають нормативним вимогам.

Першочергового ремонту потребують 710 мостів, стан 160 з них наближений до аварійного.

"Деякі з цих мостів перебувають у критичному стані, тому їх оновлення є предметом національної безпеки", - наводяться слова заступника глави "Укравтодору", координатора Національної програми відновлення мостів Андрія Івка.

У 2021 році заплановано відновити близько 165 мостових споруд - фінансування програми становить 4 млрд грн.

За даними "Укравтодору", нині на завершальному етапі ремонту перебувають 138 об'єктів - це понад 83% від запланованого обсягу.

Усього за 16 місяців роботи Національної програми відновлення мостів відновлено 296 штучних споруд.

"Важливим досягненням є завершення низки об'єктів, будівництво або ремонт яких було розпочато багато років тому, але так і не завершено", - наголосили в "Укравтодорі".

У Держагентстві автодоріг також зазначають, що, крім безпосередньо відновлення інфраструктури, Національна програма відновлення мостів має і супутні ефекти, які позитивно впливають на економіку країни.

За попередніми розрахунками, Національна програма додає майже 1% до зростання ВВП за п'ять років завдяки підрядам для українських підприємців; створює 3,25 тис. робочих місць для мостовиків, 15,6 тис. робочих місць для суміжних галузей; генерує 3,65 млрд грн щорічно в навантаження вітчизняної промисловості на видобуток і виробництво матеріалів для відновлення мостів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА