13:34 22.09.2021

Медики стверджують, що загрози життю водія Шефіра немає - прокурор

2 хв читати
Медики стверджують, що загрози життю водія Шефіра немає - прокурор

Керівник Київської обласної прокуратури Олексій Хоменко заявляє, що доки відбувається огляд місця події та тривають першочергові слідчі дії, правоохоронці не можуть озвучити версії замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра, загрози життю його водієві, який дістав поранення, немає.

"В автомобіль із посадки було здійснено близько 18 пострілів, відповідно до огляду, з автоматичної зброї. Сам Сергій Шефір не постраждав, але поранення дістав його водій. Зараз, за словами медичних працівників, його життю нічого не загрожує. Кримінальне провадження розслідується за частиною 2 стаття 115 КК України", - заявив керівник Київської обласної прокуратури Олексій Хоменко на брифінгу в середу вдень.

За його словами, відпрацьовується низка версій. Хоменко додав, що з урахуванням того, що наразі відбувається огляд місця події, тривають оперативні дії, тому версії озвучити він не може, адже це може зашкодити слідству.

"На місці події працювало керівництво Офісу генерального прокурора, зараз тут керівництво Київської обласної прокуратури, ГУ Національної поліції, керівництво ГУ СБУ в Києві та Київській області, які здійснюють координаційні заходи для розкриття резонансного замаху на вбивство", - наголосив керівник прокуратури.

За його словами, водій самостійно доїхав до місця паркування й поставив автомобіль, звідки було викликано "швидку допомогу".

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, дістав пораненння водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, загалом в автомобіль було випущено 12 куль. У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook повідомив, що постріли було здійснено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

Прес-секретар глави держави Сергій Никифоров заявив, що публічна реакція президента України Володимира Зеленського на замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра скоро буде, виконавцю та замовникам не уникнути покарання.

За інформацією ЗМІ, водій Шефіра - Олександр Григорович Іванько, 1963 р.н., який проживає в м. Коцюбинське Київської області. Зараз він із трьома кульовими пораненнями перебуває у "Феофанії". Йому роблять операцію на нозі, стан - середньої тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА