14:09 22.09.2021

Зеленський заявив, що не знає, хто стоїть за замахом на Шефіра, після виступу на ГА ООН повертається до Києва

2 хв читати
Зеленський заявив, що не знає, хто стоїть за замахом на Шефіра, після виступу на ГА ООН повертається до Києва

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не знає, хто стоїть за замахом на його першого помічника Сергія Шефіра, однак відразу після виступу в межах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй він повертається до Києва.

"Відразу після виступу на Генасамблеї ООН я вилітаю до столиці (Києва - ІФ). Хто за цим стоїть, скажу відверто - не знаю. Поки що. Що це за сили, можливо, внутрішні чи зовнішні. Але силами не вважаю їх, тому що передавати мені "привіт" пострілами з лісу в автомобіль мого друга - це слабкість", - заявив Зеленський у зверненні, перебуваючи в Нью-Йорку, після замаху на його першого помічника Сергія Шефіра у Києві.

За словами Зеленського, "відповідь буде сильною". Він також додав, що спроба замаху на Шефіра "не впливає на силу всієї президентської команди".

"На силу нашої команди це не впливає. На той курс, який я обрав зі своєю командою на зміни, на детінізацію нашої економіки, на боротьбу з криміналітетом, з великими, впливовими фінансовими групами це жодним чином не впливає. Навіть навпаки, тому що цей мандат, мандат на зміни, нам дав народ України", - зазначив президент.

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, дістав поранення водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, загалом в автомобіль було випущено 12 куль. У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook повідомив, що постріли було здійснено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

За фактом замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра в середу вранці правоохоронці розпочали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією замах на вбивство двох і більше осіб, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА