15:00 22.09.2021

Шефір заявив, що замах на нього був для залякування вищого ешелону влади

2 хв читати
Шефір заявив, що замах на нього був для залякування вищого ешелону влади

Перший помічник президента України Сергій Шефір заявив, що замах на нього було скоєно задля залякування вищого ешелону влади в країні.

"Все, що я можу сказати, це що замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади. Але треба розуміти, що Володимир Зеленський у нас дуже вольова людина, стержнева, його не залякати. Він обрав правильний шлях, йде своєю дорогою, народ його підтримує. Дай Боже, впораємося з усіма цими речами", - заявив Шефір на брифінгу МВС щодо замаху на нього.

Шефір спростував версії замаху, почуті по телевізору і нібито пов'язані з конфліктами між ним і Зеленським. "Жодних конфліктів у команді немає. Все, що було до цього сказано, - це все фейки. У нас команда дружна, злагоджена і йде вперед", - сказав він.

Він також поділився подробицями інциденту. "Їхали, раптом пролунали постріли, поранили водія. Водій - молодець, поїхав далі. Ми прискорилися трохи. Було моторошно. Тут же я зателефонував у поліцію, міністру МВС. Правоохоронні органи спрацювали оперативно... Водія забрала швидка допомога... Відчуття не з приємних", - поділився перший помічник президента.

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, дістав поранення водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, загалом в автомобіль було випущено 12 куль. У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook повідомив, що постріли було здійснено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

За інформацією ЗМІ, водій Шефіра - Олександр Григорович Іванько, 1963 р.н., який проживає в м. Коцюбинському Київської області. Чоловік зміг доїхати до парковки і викликати поліцію. Наразі він із трьома кульовими пораненнями перебуває у "Феофанії". Йому роблять операцію на нозі, стан - середньої тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА