17:49 22.09.2021

Зеленський вважає ймовірною версією замаху на Шефіра реакцію різних політико-фінансових груп на обмеження їх впливу в Україні

3 хв читати

Президент України Володимир Зеленський вважає ймовірною версією замаху на свого помічника Сергія Шефіра реакцію різних політико-фінансових груп на курс і діяльність президентської команди щодо обмеження їх впливу в Україні.

"Таких кроків щодо близьких людей президента навіть у дуже складний час після 2014 року не було. Тобто це свідчить про реакцію на реальні зміни в державі, які ми (команда Зеленського - ІФ) хочемо робити. І навіть те, що нам ще не вдалося, - цей напрям ми обрали правильно. Це свідчить про те, що якщо раніше все контролювали різні групи, то сьогодні з їхніх рук це йде. Тому я вважаю, що це одна з можливих версій того, що, на жаль, сталося", - сказав Зеленський у Нью-Йорку в середу в коментарі телеканалу "Дом".

Водночас глава держави наголосив, що "не має наміру їх (політико-фінансові групи - ІФ) звинувачувати". "Очікуватимемо слідства", - сказав президент.

За словами Зеленського, правоохоронці шукатимуть безпосередніх виконавців замаху на вбивство Шефіра. "Я не можу сказати з упевненістю, що знайдуть. Я думаю, що робитимуть усе, щоб знайти... Наразі, мені здається, правоохоронні органи набагато відкритіше працюють, і для суспільства зокрема, тому жодних залякувань. Просто потрібно зробити свою роботу і відповідні висновки", - сказав він.

Президент також сказав, що розцінює замах на Шефіра як тиск безпосередньо на нього. "Для мене важлива ситуація, що склалася, - і навіть не через те, що це мій товариш, хоча це мій дуже теплий і близький друг - що в принципі в наш сучасний час знаходять саме такі спроби, такі кроки, щоб впливати. Впливати на мене неможливо", - наголосив він.

Раніше Зеленський попереджав про те, що "відповідь президентської команди на замах на Шефіра буде сильною".

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, обстріл автомобіля першого помічника президента України пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

Водночас він зазначив, що "не треба все зводити тільки до олігархів, оскільки більше ризиків, на його погляд, пов'язані з рішеннями Ради національної безпеки і оборони, яка застосовувала санкції і до олігархів та їхніх структур, і щодо кримінальних структур, і щодо тих, хто займається контрабандою".

Як повідомлялося, о 10-й ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, дістав поранення водій.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, правоохоронці наразі розглядають три основних версії замаху: державна діяльність потерпілого, тиск на вище керівництво країни, дестабілізація політичної ситуації в нашій країні, зокрема розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА