09:31 23.09.2021

Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну

1 хв читати
Зеленський запросив Джонсона відвідати Україну

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Нью-Йорку запросив главу британського уряду відвідати Україну з візитом, повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський подякував Джонсону за підтримку британської сторони у створенні "Кримської платформи", а також увагу до ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму. Глава держави передав прем'єр-міністру Великої Британії список із майже 450 українців, яких незаконно тримають на тимчасово непідконтрольних територіях України і в РФ.

Особливу увагу під час зустрічі було приділено подальшій взаємодії з Великою Британією щодо розвитку оборонних можливостей України та зміцнення українського флоту.

Під час зустрічі сторони відзначили зростання двостороннього товарообігу в першому півріччі більше ніж на 70%, обговорили взаємодію у сфері енергетики, зокрема атомної, і виклики для Європи у зв'язку з реалізацією проекту "Північний потік - 2". Співрозмовники також обговорили подальші заходи політичного діалогу на найвищому рівні, включаючи проведення інавгурації засідання Діалогу стратегічного партнерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА