11:11 23.09.2021

Група київських таксистів під виглядом поліцейських займалася вимаганням у наркодилерів

2 хв читати
Група київських таксистів під виглядом поліцейських займалася вимаганням у наркодилерів

Семеро учасників організованої злочинної групи, які видавали себе за співробітників правоохоронних органів, скоювали розбійні напади, незаконно утримували громадян та вимагали від них грошові кошти, сповіщені про підозру.

Як повідомляє у четвер прес-служба Київської міської прокуратури, учасники злочинного угруповання, до складу якого входило семеро осіб, четверо з яких є водіями служб таксі, організували злочинну діяльність, пов'язану з вимаганням грошових коштів від наркозалежних осіб та осіб, які займаються збутом наркотичних речовин.

"Отримавши замовлення від клієнта про доставку посилки, водій служби таксі розкривав відправлення і у разі виявлення наркотичних речовин, повідомляв про це учасникам групи. Надалі спільники, видаючи себе за співробітників поліції, проводили удаване затримання особи, якій призначалася посилка. Залякуючи потерпілих кримінальною відповідальністю, незаконно утримуючи їх проти волі, зокрема із застосуванням спецзасобів, зловмисники вимагали від них грошові кошти як "відкупні" у розмірі від 2 тис. гривень до 20 тис. гривень, зокрема за рахунок оргтехніки та інших цінних речей. Наразі у кримінальному провадженні встановлено сімох потерпілих", - йдеться в повідомленні.

Підозрювані - чоловіки віком від 25 до 33 років, жителі столиці та області. Організатор - 28-річний киянин, уродженець Черкаської області. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і перевіряється причетність групи до низки аналогічних злочинів, скоєних на території Києва з лютого до вересня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА