13:10 23.09.2021

ЮНІСЕФ у межах COVAX поставив в Україну три ультрахолодових морозильних камери для вакцин проти COVID-19

2 хв читати
ЮНІСЕФ у межах COVAX поставив в Україну три ультрахолодових морозильних камери для вакцин проти COVID-19

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у межах механізму COVAX доставив в Україну три морозильних камери для зберігання вакцини Pfizer проти COVID-19 за ультранизьких температур.

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost (Данія), будуть встановлені на складі ДП "Укрмедпостач".

Додаткові ультрахолодові морозильники дадуть змогу збільшити потужності України зі зберігання на національному рівні вакцини Pfizer, яка потребує наднизьких температурних умов - температури до -80°C.

"Найближчими місяцями ми очікуємо щотижневих постачань по майже 500 тис. доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, тому ми більше потребуємо обладнання для логістичних ланцюгів", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурата Сахіна, нині поява мРНК-вакцин у контексті COVID спонукає багато країн оновити обладнання свого холодового ланцюга.

"У ЮНІСЕФ ми пишаємося тим, що можемо підтримати Україну в цьому оновленні, й хотіли б висловити подяку партнерам та донорам у межах COVAX, які роблять це можливим. Це дає змогу зберігати більший обсяг вакцин за наднизьких температур, забезпечуючи збереження їх дієвості для захисту людей в Україні від COVID-19", - сказав він.

Зберігання та логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Україна також продовжить отримувати вакцини проти COVID-19 в межах COVAX. Наразі в рамках COVAX в Україну вже поставлено понад 4,325 млн доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna і AstraZeneca).

Ініціатива COVAX спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин проти COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс із вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками і партнерами із закупівель і логістики вакцин проти COVID-19.

COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великої Британії, Європейського Союзу, зі Світовим банком тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА