16:09 23.09.2021

Разумков не підтримав би постатейний розгляд законопроекту про олігархів, переконаний Арахамія

2 хв читати
Разумков не підтримав би постатейний розгляд законопроекту про олігархів, переконаний Арахамія

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков не підтримав би постатейну процедуру розгляду законопроекту про олігархів на пленарному засіданні в четвер, що стало б фінальною крапкою навантаження в їхніх розбіжностях.

"Я ще не дзвонив йому (Разумкову - ІФ) після ухвалення закону про олігархів, а під час. Він сказав, що процедура (розгляду законопроекту в другому читанні - ІФ) - сувора... Я гадаю, що Разумков не підтримав би таку процедуру... Це була б фінальна точка навантаження в наших розбіжностях. Це означало б, що повернення до миру немає, а наразі - є, наразі все ще нормально", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах парламенту в четвер.

Водночас він не уточнив, чи означало б це ініціювання процедури відставки Разумкова.

"Очікуватимемо пана Разумкова, коли він одужає, і зустрічатимемося, сідатимемо разом із фракцією та спілкуватимемося з ним про те, як житимемо далі", - сказав голова фракції.

При цьому він не виключає, що така розмова може відбутися і в рамках великої робочої наради, запланованої за участю президента на кінець наступного тижня у Трускавці. На уточнювальне запитання, чи запрошували вже Разумкова на це засідання, Арахамія відповів, що про це "треба запитувати у фракції".

Крім того, голова фракції повідомив, що не цікавився позицією Разумкова щодо ухвалення закону про деолігархізацію. "Я просто спілкувався з ним. Він дивився на телебаченні (трансляцію пленарного засідання Верховної Ради - ІФ), він не вітав (з ухваленням закону - ІФ), у нього ж була своя позиція. Здається, він говорив, що не голосуватиме", - сказав він.

"Гадаю, що ми не підтримали б його поправку (Разумков пропонував уповноважити вести реєстр олігархів не РНБО, а незалежну комісію при НАЗК - ІФ). Але нічого: ви ж бачите, і без нього нормально працюємо", - додав Арахамія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА