17:15 23.09.2021

Суд відклав розгляд справи про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн до рішення у справі про законність договорів bail-in

2 хв читати
Суд відклав розгляд справи про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн до рішення у справі про законність договорів bail-in

Окружний адміністративний суд Києва призначить дату наступного судового засідання у справі про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн після завершення розгляду Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом сім'ї Суркісів про визнання договорів bail-in недійсними.

"Суддя Євген Аблов повідомив учасникам справи, що дата судового засідання з розгляду питання про поворот виконання судових рішень в адміністративній справі №826/20221/16 буде призначена вже після завершення розгляду Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом родини Суркісів", - повідомила прес-служба ПриватБанку в четвер.

ПриватБанк зауважив, що зазначена вимога суду не передбачена процесуальним законодавством.

Прес-служба нагадала, що розгляд Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом сім'ї Суркісів про визнання договорів bail-in недійсними зупинено на стадії підготовчого провадження до залучення до участі у справі правонаступників Суркіса Рахміля Давидовича.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного Суду 1 червня скасувала рішення Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду і закрила провадження у справі про скасування рішень НБУ щодо визнання членів родини Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та стягнення з ПриватБанку на користь родини Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і EUR7,8 тис.

Оскільки скасовані Великою палатою Верховного Суду зазначені судові рішення після набуття ними законної сили були виконані ПриватБанком у частині виплати грошових коштів на користь родини Суркісів, банк звернувся до Окружного адміністративного суду Києва із заявами про поворот виконання скасованих судових рішень.

Уряд України, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, 18 грудня 2016 року вирішив націоналізувати цю найбільшу на українському ринку фінустанову і влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу перше місце (550,58 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА