17:15 23.09.2021

Суд відклав розгляд справи про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн до рішення у справі про законність договорів bail-in

2 хв читати
Суд відклав розгляд справи про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн до рішення у справі про законність договорів bail-in

Окружний адміністративний суд Києва призначить дату наступного судового засідання у справі про повернення ПриватБанку сплачених сім'ї Суркісів 540 млн грн після завершення розгляду Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом сім'ї Суркісів про визнання договорів bail-in недійсними.

"Суддя Євген Аблов повідомив учасникам справи, що дата судового засідання з розгляду питання про поворот виконання судових рішень в адміністративній справі №826/20221/16 буде призначена вже після завершення розгляду Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом родини Суркісів", - повідомила прес-служба ПриватБанку в четвер.

ПриватБанк зауважив, що зазначена вимога суду не передбачена процесуальним законодавством.

Прес-служба нагадала, що розгляд Печерським районним судом Києва цивільної справи за позовом сім'ї Суркісів про визнання договорів bail-in недійсними зупинено на стадії підготовчого провадження до залучення до участі у справі правонаступників Суркіса Рахміля Давидовича.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного Суду 1 червня скасувала рішення Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду і закрила провадження у справі про скасування рішень НБУ щодо визнання членів родини Суркісів пов'язаними з ПриватБанком особами та стягнення з ПриватБанку на користь родини Суркісів 1,05 млрд грн, $266,2 тис. і EUR7,8 тис.

Оскільки скасовані Великою палатою Верховного Суду зазначені судові рішення після набуття ними законної сили були виконані ПриватБанком у частині виплати грошових коштів на користь родини Суркісів, банк звернувся до Окружного адміністративного суду Києва із заявами про поворот виконання скасованих судових рішень.

Уряд України, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, 18 грудня 2016 року вирішив націоналізувати цю найбільшу на українському ринку фінустанову і влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу перше місце (550,58 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА