18:51 23.09.2021

СБУ заблокувала загальнонаціональний канал реалізації контрафактних сигарет

2 хв читати
СБУ заблокувала загальнонаціональний канал реалізації контрафактних сигарет

Служба безпеки України заблокувала канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів, який приносив його власникам мільйонні прибутки, а підроблену продукцію постачали до більшості регіонів України.

Як повідомляє прес-центр СБУ в четвер, підакцизні сигарети закуповували "в чорну" в посередників заводів-виробників і зберігали на підпільних складах, обладнаних в Івано-Франківській та Житомирській областях.

Оптові партії контрафактної продукції реалізовували практично в усі регіони України під виглядом продукції відомих іноземних брендів: і з підробленими марками акцизного податку, і без них.

За даними слідства, "клієнтів", переважно власників малого та середнього бізнесу, зловмисники знаходили через спеціально створену платформу в месенджері Telegram. Замовникам сигарети надсилали через послуги поштового зв'язку.

Під час 12 одночасних обшуків, проведених у кількох регіонах України, правоохоронці вилучили сировину для виготовлення тютюнових виробів і підготовлену до збуту продукції більше ніж на 1 млн грн, комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, чорнову документацію і банківські картки, за якими здійснювалися розрахунки та легалізація коштів, понад 2 млн грн готівкою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

З'ясовуються всі обставини протиправної діяльності та причетні до неї особи. Встановлюються збитки, завдані державі, через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизною продукцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА