09:54 24.09.2021

Палата представників США схвалила виділення $1 млрд на допомогу Ізраїлю з ракетами для системи ППО "Залізний купол" - ЗМІ

2 хв читати
Палата представників США схвалила виділення $1 млрд на допомогу Ізраїлю з ракетами для системи ППО "Залізний купол" - ЗМІ

Палата представників Конгресу США у четвер схвалила окремий законопроект на надання $1 млрд як допомоги Ізраїлю на закупівлю ракет, необхідних для системи ППО "Залізний купол", повідомляє видання The Hill.

За даними видання, законопроект підтримали 420 конгресменів, дев'ять виступили проти.

"Оскільки ми продовжуємо виступати за мирне врегулювання, засноване на принципі "дві держави для двох народів", заради безпеки, надії та можливостей і для ізраїльтян, і для палестинців, ми активно, рішуче, без коливань виступаємо за право Ізраїлю на самозахист проти тероризму", - заявив лідер більшості у Палаті представників Стені Гоєр.

Однак деякі члени Палати виступили проти фінансування "Залізного купола". Так, демократ Рашида Тлайб, яка народилася в сім'ї палестинських іммігрантів, заявила, що США не можуть "говорити лише про необхідність безпеки ізраїльтян у той час, як палестинці живуть в умовах суворої системи апартеїду".

"Нам варто також говорити і про необхідність безпеки для палестинців від нападів Ізраїлю", - наводить видання слова Тлайб.

За даними The Hill, раніше цього тижня лідер більшості у Палаті Стені Гоєр поговорив із главою МЗС Ізраїлю Яіром Лапідом і запевнив його, що законодавці розглянуть фінансування "Залізного купола", незважаючи на його виключення із законопроекту про державні видатки, щоб уникнути "шатдауну" (припинення фінансування федеральних відомств).

Наприкінці серпня президент США Джо Байден на зустрічі з прем'єром Ізраїлю Нафталі Бенетом заявив, що згоден надати допомогу в постачанні Ізраїлю ракетами для системи ППО "Залізний купол".

"Я повністю підтримую постачання (ракетами) для "Залізного купола", - заявив тоді Байден у розмові з Бенетом в Овальному кабінеті.

У травні відбулося різке загострення обстановки в районі сектора Газа. Режим припинення вогню між Ізраїлем та палестинськими угрупованнями з сектора Газа набув чинності в ніч на 21 травня. До цього протягом 11 днів армія оборони Ізраїлю наносила удари по Газі у відповідь на пуски ракет, що проводилися звідти: загалом по Ізраїлю було випущено понад 4 тисячі ракет. Більшість ракет із сектора Газа були перехоплені ізраїльської системою ППО "Залізний купол", частина з них потрапила в пустельні райони Ізраїлю.

Система ППО "Залізний купол", розроблена за фінансування США, використовується для перехоплення ракет, які періодично випускають по Ізраїлю з палестинських територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА