14:08 24.09.2021

Суд узяв під варту учасника незаконної схеми постачання вугілля з окупованих територій на 1,5 млрд грн - Венедіктова

2 хв читати
Суд узяв під варту учасника незаконної схеми постачання вугілля з окупованих територій на 1,5 млрд грн - Венедіктова

Правоохоронці під час розслідування злочинної схеми сприяння терористичним організаціям "ЛНР" і "ДНР" шляхом організації громадянами України постачання вугільної продукції з тимчасово окупованих територій за рахунок державних підприємств України на загальну суму близько 1,5 млрд грн повідомили про підозру одному з її учасників, заявила генеральний прокурора Ірина Венедіктова.

"Ці злочини відбувались в кінці 2014 - на початку 2015 років за прямого втручання вищих представників влади РФ, які були зацікавлені в економічному розвитку терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Мета - ослаблення державної та економічної безпеки нашої держави й отримання більш широких можливостей для втручання у внутрішні справи України", - написала Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

За словами генпрокурора, особі, яка забезпечувала постачання вугілля з тимчасово окупованих територій і створювала умови для укладення держпідприємством України прямих контрактів з "ЛНР" і "ДНР", повідомлено про підозру в державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій.

"За даними слідства, ця особа, тривалий час пов'язана з вугільним бізнесом, була однією з ключових зв'язних ланок схеми - він безпосередньо вів перемовини з представниками терористів, контролював завантаження вагонів, звітував "кураторам" цього процесу з українського та російського боку", - наголосила Венедіктова.

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 500 млн грн.

"Цілком очевидно, що питання постачання вугілля з окупованих територій контролювалися на дуже високому рівні і не могли жити самостійним життям без залучення або, якщо хочете, покровительства вищих чинів в правоохоронних органах. Хто давав відповідні інструкції цим правоохоронцям, взамін на що, за яких обставин - обов'язково встановить слідство", - заявила Венедіктова.

Досудове розслідування триває, встановлюють усіх учасників злочинної схеми.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА