14:55 24.09.2021

Згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію вже можна на порталі "Дія" - Мінцифри

1 хв читати
Згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію вже можна на порталі "Дія" - Мінцифри

На порталі "Дія" з п'ятниці, 24 вересня, можна згенерувати міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію, він діятиме 365 днів, повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

"Уже майже мільйон українців згенерували свої міжнародні COVID-сертифікати в застосунку "Дія". Тепер згенерувати сертифікат можна і на порталі "Дія". Так українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, або "Дія.Підпису", зможуть отримати сертифікат та подорожувати з ним. Адже українські COVID-сертифікати в "Дії" офіційно визнані в ЄС", - наведено слова віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Крім того, наголошується, що для користувачів iOS став доступний "жовтий" внутрішній COVID-сертифікат. Пізніше відомство планує запустити їх і для користувачів Android, наразі очікується підтвердження від Google Play. "Жовтий" сертифікат можна отримати на наступний день після першої дози вакцинації дводозною вакциною. Він діятиме 120 днів.

COVID-сертифікати матимуть кольорові позначки лише в цифровому форматі. Друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно.

"Україна перейшла в "жовту" зону епідемічної небезпеки 23 вересня, але завдяки впровадженню "жовтих" внутрішніх COVID-сертифікатів бізнес і навчальні заклади зможуть продовжити роботу. Це нині нормальна практика в країнах ЄС. Робимо все, щоб під час карантину бізнес працював, а українці могли далі жити, як і раніше", - прокоментував Федоров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА