17:08 24.09.2021

Документація щодо відновлення костелу Св. Миколая в Києві може бути готова до середини жовтня - Ткаченко

2 хв читати
Документація щодо відновлення костелу Св. Миколая в Києві може бути готова до середини жовтня - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що висновок експертизи та проектно-кошторисна документація з відновлення після пожежі костелу Святого Миколая в Києві будуть готові в середині жовтня.

"Відучора стартувала робота інспекції всередині костелу ... Наразі проводиться технічне обстеження конструкцій та стану будівлі всередині. Який вплив пожежа мала на стіни, вітражі тощо. Також формується календарний план заходів усунення наслідків пожежі", - написав Ткаченко в Telegram-каналі.

Зазначається, що експерти досліджують термічний вплив на конструкції будівлі пам'ятки, на декоративні елементи скульптури, стін, даху та вітражні конструкції.

"Результатом буде проект невідкладних протиаварійних робіт з чітко встановленою остаточною сумою та ліквідація наслідків пожежі ... Орієнтуємося отримати висновок експертизи та проектно-кошторисну документацію в середині жовтня. Після чого найближчим часом розпочнемо протиаварійні роботи", - заявив міністр.

Як повідомлялося, увечері 3 вересня в центрі Києва загорівся костел Святого Миколая. Пізно ввечері цього дня пожежу було погашено, ніхто з людей не постраждав. Вогонь знищив унікальний орган, який розміщувався в будівлі.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомляв, що на відновлення храму, за попередніми оцінками, знадобиться щонайменше 75 млн грн. За його словами, кошти, які перераховують представники бізнесу, підуть саме на протиаварійні роботи. Передбачається, що вони розпочнуться в середині жовтня.

7 вересня Києво-Житомирська дієцезія Римсько-католицької церкви в Україні закликала негайно передати потерпілий у пожежі костел Святого Миколая на вул. Великій Васильківській, 75 у Києві в управління парафії.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству культури та інформаційної політики вивчити питання про передання костелу Святого Миколая в Києві римсько-католицькій громаді.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА