17:46 24.09.2021

Зеленський бачить потенціал України у формуванні сталого постачання харчовою продукцією

2 хв читати
Зеленський бачить потенціал України у формуванні сталого постачання харчовою продукцією

 Одним із пріоритетів України є розвиток системи ефективного сільського господарства та формування глобальної довіри до стандартів безпеки продовольчих продуктів, заявив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це Зеленський заявив у відеовиступі на саміті ООН із продовольчих систем у Нью-Йорку.

"Україна є одним із глобальних лідерів на ринку продовольства. Тому тема саміту є важливою для нас. Ми усвідомлюємо свою відповідальність у гарантуванні продовольчої безпеки. Україна – надійний партнер і навіть у найбільш панічні періоди поширення COVID-19 не створювала жодних обмежень для постачання продуктів харчування", - сказав глава Української держави.

За його словами, Україна усвідомлює, який внесок може зробити в забезпечення більш сталого та справедливого споживання, і активно працює над цими завданнями.

"Нашим пріоритетом залишатиметься розвиток системи ефективного сільського господарства та формування глобальної довіри щодо застосування напрацьованих стандартів безпеки продовольчих продуктів. Важливим є подальший сталий розвиток національних продовольчих систем. Маємо значний потенціал для збільшення своєї ролі у формуванні сталого постачання харчової продукції", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що Україна вже здійснила низку важливих і успішних кроків на шляху реалізації цього амбітного плану. Зокрема, приєдналася до Комітету із всесвітньої продовольчої безпеки й очолила Міжнародну рада по зерну. Крім того, з 1 липня в Україні запрацював повноцінний ринок землі.

Також, за словами Зеленського, серед пріоритетів напрацьованого в Україні проекту національної дорожньої карти трансформації продовольчих систем - ініціатива "Здорове харчування для всіх".

Серед інших важливих завдань, на думку глави держави, - рух у бік кліматичної нейтральності виробництва: цієї мети реально досягти в горизонті 2050 року.

"Однак її досягнення не повинне перетворитися на надмірні субсидії для заможних аграріїв із розвинутих країн. Допомогу мають отримувати ті, хто справді цього потребує: фермери з країн, що розвиваються. Кліматична політика не повинна призводити до подальшої економічної нерівності", - наголосив Зеленський.

Крім того, переконаний президент, необхідно зміцнювати внутрішній ринок і стимулювати експорт.

"Наша мета на цьому шляху – забезпечення продовольчої безпеки, перехід до стійких моделей виробництва та збуту, а також розвиток необхідних фінансових інструментів", - зазначив глава держави.

Він додав, що Україна є проактивним учасником процесу формування порядку денного в питаннях продовольчих систем.

"Ми готові й надалі працювати разом із партнерами та розвивати свої продовольчі системи в контексті глобальних викликів, що постають перед людством, – і наявних, і майбутніх", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА