19:55 24.09.2021

Третина суддів Верховного Суду не згодна з поверненням до Касаційного суду справи ПриватБанку про виплату компаніям Суркісів $350 млн

2 хв читати

Шестеро з 18 суддів Великої палати Верховного Суду, які брали участь у судовому засіданні 14 вересня, не згодні з рішенням про повернення на розгляд Касаційного цивільного суду справи про оскарження рішення суду від 2017 року щодо зобов'язань ПриватБанку (Київ) обслуговувати розміщення до націоналізації на рахунках його кіпрської філії депозити компаній братів Суркісів, які оцінюють зобов'язання за ними в $347,4 млн, повідомила прес-служба ПриватБанку в п'ятницю.

"Шість із 18 суддів Великої палати Верховного Суду, які брали участь у судовому засіданні 14 вересня, не згодні з поверненням справи на розгляд Касаційного цивільного суду і вважають, що касаційні скарги ПриватБанку та Кабміну в цій справі має розглядати саме Велика палата, про що висловили окремі думки", - йдеться в повідомленні банку.

Як повідомила прес-служба ПриватБанку агентству "Інтерфакс-Україна", відповідну думку поділяють судді Верховного Суду Віктор Пророк, Дмитро Гудима, Лариса Рогач, Леонід Лобойко, Костянтин Пільков та Ігор Ткач.

Печерський райсуд Києва 9 лютого 2017 року своїм рішенням за позовом компаній Суркісів зобов'язав ПриватБанк виконувати умови депозитних договорів, укладених кіпрською філією банку з відповідними компаніями. Спроба Кабміну оскаржити цей вердикт в апеляційному суді не мала успіху. У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу.

Поки що 15 квітня 2020 року Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі роз'яснення судді Підпалого щодо рішення 2017 року у вигляді зобов'язання ПриватБанку компенсувати компаніям Суркісів $250 млн.

На підставі рішення судді В'ячеслава Підпалого відразу шість британських компаній-стягувачів 28 квітня 2020 року окремо звернулися до Державної виконавчої служби із заявою щодо його примусового виконання, а 29 квітня ДВС Печерського району відкрила виконавче провадження і направила відповідне повідомлення боржнику.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв, загальний розмір вимог компаній становить $347,4 млн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА